سازدهنی در سال 1388
سال 1388 با تمام فراز و نشیب هایش سپری شد . حالا که در اوایل سال 1389 هستیم ، بد نیست نگاهی به گذشته بیندازیم و اخبار و رخدادهای مرتبط با سازدهنی کشورمان را در سالی که گذشت با یکدیگر مرور نماییم . اتفاقاتی که از انتشار آلبوم های صوتی و کتاب های آموزشی تا اجراهای زنده و سایت های اینترنتی را در بر می گیرد .
آلبوم های صوتی
شاید مهمترین و جالب ترین خبر برای نوازندگان و علاقه مندان ایرانی سازدهنی ، انتشار اولین آلبوم بی کلام سازدهنی توسط یک نوازنده ایرانی بود که با اجرای آقای بابک صفرنژاد و به همت موسسه فرهنگی هنری رهگذر هفت اقلیم و با نام "دوست قدیمی" (Old Friend) روانه بازار شد . بابک صفرنژاد از معدود نوازندگان سازدهنی است که چند سالی است به صورت حرفه ای به نواختن سازدهنی در همراهی با خوانندگان و گروه های موسیقی مختلف مشغول است و این اثر اولین آلبوم مستقل وی به شمار می رود .
امیدواریم در آینده شاهد انتشار آلبوم های بیشتر و بهتری از این نوازنده جوان و خوب کشورمان باشیم .
کتاب های آموزشی
بعد از انتشار کتاب های آموزشی توسط نویسندگانی چون
منصور پاک نژاد و
علی معتمدی در سالهای اخیر کتاب قابل توجه دیگری در این حوزه منتشر نشده بود . تا اینکه در سال گذشته کتاب جدیدی به نام "قطعاتی برای گیتار کلاسیک و سازدهنی" منتشر شد. نویسنده این کتاب آقای
بنیامین فسائی است که دانش آموخته رشته موسیقی است و در این کتاب دست به نگارش و تنظیم قطعاتی برای تکنوازی و دونوازی گیتار کلاسیک و سازدهنی نموده است .
همچنین آن طور که در سایت آقای منصور پاک نژاد اشاره شده باید منتظر انتشار جلدهای چهارم و پنجم از سری کتاب های آموزشی سازدهنی توسط ایشان باشیم .
نرم افزارهای سازدهنی
سال گذشته اولین نرم افزار آموزش سازدهنی به زبان فارسی توسط شرکت رایان پارس منتشر شد . متاسفانه این نرم افزار با بی دقتی های قابل ملاحظه ای تولید شده است (مانند این نکته عجیب و بدون توجیه که در هیچ جای آن به نام مدرس سازدهنی اشاره نشده است!) و از لحاظ سطح آموزشی نیز تنها برای نوازندگان مبتدی مناسب می باشد . برای اطلاعات بیشتر در مورد این نرم افزار می توانید به مطلب زیر مراجعه نمایید:
اجراهای زنده
از رخدادهای قابل ذکر در این بخش اجراهای زنده بابک صفرنژاد به همراه گروه مانی رهنما و گروه پژهان بود که با استقبال خوب علاقه مندان هم روبرو شد . اما در کل سال کم رونقی را در این حوزه شاهد بودیم و از اجراهای نوازندگان قدیمی تر مانند نیکی نیکپور ،
فلمینگ خوشقدمی و احسان جهاندیده (عضو قبلی گروه میرا) خبری نبود .
دنیای مجازی
حضور سازدهنی در فضای مجازی در سال 1388 حضوری پررنگ بود . به جز راه اندازی سایت
ایران هارمونیکا ، شاهد فعال تر شدن سایت های
کلوب سازدهنی و
خانه سازدهنی بودیم که امیدواریم فعالیت آنها در سال جدید نیزگسترش بیشتری یابد .
آقای منصور پاک نژاد (از مدرسان و نوازندگان با سابقه سازدهنی) نیز در سال 1388 اقدام به راه اندازی
وب سایت شخصی نمود که ظاهرا تا لحظه نگارش این مطلب (خرداد 1389) هنوز به طور کامل فعال نشده است اما علاقه مندان می توانند برای آشنایی بیشتر با تالیفات ایشان و همچنین دانلود کردن تعدادی آهنگ و نت ها ی مرتبط با سازدهنی به این سایت مراجعه نمایند .
همچنین چند وبلاگ خوب با موضوع سازدهنی شروع به فعالیت نمودند که فعال ترین و به روزترین آنها وبلاگ متعلق به آقای
ابوذر رفیعی و حاوی مطالب جالبی در مورد جنبه های مختلف سازدهنی می باشد . وبلاگ های دیگری هم بودند که قبل از سال 1388 شروع به فعالیت نموده بودند و در این سال هم فعالیتشان (با فراز و نشیب هایی) ادامه پیدا کرد مانند وبلاگ های متعلق به آقایان
حسین احمدی و
امیرصابر نعیمی .
امیدواریم سال جاری برای سازدهنی و نوازندگان آن سال خوش یمن و پر رونقی باشد و علاقه مندان به سازدهنی بتوانند با بهره گرفتن از مجموعه وب سایت ها و وبلاگ های موجود به شناخت بهتر و کامل تری از این ساز دوست داشتنی برسند .
دلتا فریک – خرداد 1389